Friterad blomkål med myntadipp

Ingredienser
4portioner
- 1blomkålshuvud
- 2ägg
- 2mskvetemjöl
- 1tsksalt
- ½tsksvartpeppar (nymald)
- 2dlsolrosolja
Myntadipp
- 2dlturkisk youghurt
- 1klyfta(or)vitlök (pressad)
- 1knippa(or)mynta (hackad)
Så lagar du
1. Dela blomkålen i små jämnstora buketter.
2. Vispa äggen i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och peppar. Vispa till en slät smet.
3. Hetta upp solrosoljan i en låg, vid panna.
4. Doppa blomkålen i smeten och lägg ner i oljan. Fritera i 3–4 minuter på varje sida tills blomkålen blir gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper och lägg upp på ett varmt fat.
Myntadipp
5. Blanda yoghurt, vitlök och mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera blomkålen med myntadippen.