Friterad blomkål med myntadipp

Friterade ljusbruna bollar ligger på svart fat invid en vit skål med vit dippsås. I såsen ligger ett grönt myntablad.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    blomkålshuvud
  • 2
    ägg
  • 2msk
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    svartpeppar (nymald)
  • 2dl
    solrosolja

Myntadipp

  • 2dl
    turkisk youghurt
  • 1klyfta(or)
    vitlök (pressad)
  • 1knippa(or)
    mynta (hackad)

Så lagar du

1. Dela blomkålen i små jämnstora buketter.

2. Vispa äggen i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och peppar. Vispa till en slät smet.

3. Hetta upp solrosoljan i en låg, vid panna.

4. Doppa blomkålen i smeten och lägg ner i oljan. Fritera i 3–4 minuter på varje sida tills blomkålen blir gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper och lägg upp på ett varmt fat.

Myntadipp

5. Blanda yoghurt, vitlök och mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera blomkålen med myntadippen.

Dela det här receptet med dina vänner!