Friterad camembert med persilja och hjortronsylt

Publicerat:
2015-11-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4bit(ar)camembert (tot 300-400g)
- 2dlkallt vatten
- 3stägg
- 1dlvetemjöl
- 2dlströbröd
- 1-2literneutral matolja till fritering
- 3-4kruk(or)persilja
- 3dlhjortronsylt
Så lagar du
1. Häll vattnet i en djup tallrik. Vispa upp äggen lite lätt i en annan djup tallrik. Häll även mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik.
2. Panera sedan ostbitarna genom att först vända dem i vatten, därefter i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Se till att alla ytor täcks ordentligt vid varje moment.
3. Värm oljan till 180 grader i en stor kastrull. Släpp försiktigt ner ostbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna. Fritera inte alla bitar på en gång, utan lägg ner dem i två omgångar. Hantera ostbitarna försiktigt – de går lätt sönder.
Tips: Ha locket till kastrullen i närheten så att du snabbt kan lägga på det (och samtidigt stänga av värmen) om oljan kokar över eller fattar eld.
4. Klipp persiljan i knippen, fritera dem hastigt och låt knippena rinna av på hushållspapper.
5. Servera den friterade osten och persiljan genast med varm hjortronsylt.