Friterad camembert med persilja och hjortronsylt

Friterad camembert med persilja och hjortronsylt

Publicerat:

Tillagningstid:

Osten kommer till sin fulla rätt när den serveras varm efter fritering. Även persiljan är god friterad.

Ingredienser

4portioner

  • 4bit(ar)
    camembert (tot 300-400g)
  • 2dl
    kallt vatten
  • 3st
    ägg
  • 1dl
    vetemjöl
  • 2dl
    ströbröd
  • 1-2liter
    neutral matolja till fritering
  • 3-4kruk(or)
    persilja
  • 3dl
    hjortronsylt

Så lagar du

1. Häll vattnet i en djup tallrik. Vispa upp äggen lite lätt i en annan djup tallrik. Häll även mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik.

2. Panera sedan ostbitarna genom att först vända dem i vatten, därefter i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Se till att alla ytor täcks ordentligt vid varje moment.

3. Värm oljan till 180 grader i en stor kastrull. Släpp försiktigt ner ostbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna. Fritera inte alla bitar på en gång, utan lägg ner dem i två omgångar. Hantera ostbitarna försiktigt – de går lätt sönder.

Tips: Ha locket till kastrullen i närheten så att du snabbt kan lägga på det (och samtidigt stänga av värmen) om oljan kokar över eller fattar eld.

4. Klipp persiljan i knippen, fritera dem hastigt och låt knippena rinna av på hushållspapper.

5. Servera den friterade osten och persiljan genast med varm hjortronsylt.

Dela det här receptet med dina vänner!