Friterad kalvbräss med citrusmarinerad färsk rödbeta

Friterad kalvbräss med citrusmarinerad färsk rödbeta

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    kalvbräss
  • 2st
    ägg
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1dl
    ströbröd alt panko, japanskt ströbröd
  • olja till fritering
  • 200g
    färska rödbetor
  • 1st
    liten klyfta vitlök, finhackad
  • 1msk
    citronsaft
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    balsamvinäger
  • mixad plocksallad
  • salt

Så lagar du

1. Lägg kalvbrässen i kallt vatten och ställ i kylen i ca två timmar.

2. Blanda ihop olivolja, citronsaft, balsamvinäger och finhackad vitlök. Salta och peppra. Ansa och skala rödbetorna, riv dem grovt. Blanda rödbetorna med vinägretten, låt stå i någon timme.

3. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i brässen och låt koka upp. Skumma av.

4. Låt koka i ca 8-10 minuter.

5. Ta upp brässen och låt svalna något. Dra bort de yttre hinnorna..

6. Skär brässen i bitar, ca 3x3 cm. Panera i mjöl sen ägg och sist ströbröd.

7. Fritera i olja 180 grader tills brässen blivit gyllenbrun.

8. Lägg upp den rivna rödbetan på en tallrik, strö över lite sallad och placera kalvbrässen på toppen.

Tips: Vill man inte fritera kalvbrässen så kan man steka den i smör med lite grovt hackad kruspersilja.

Dela det här receptet med dina vänner!