Ingredienser
4portioner
- 400gkalvbräss
- 2stägg
- 1dlvetemjöl
- 1dlströbröd alt panko, japanskt ströbröd
- olja till fritering
- 200gfärska rödbetor
- 1stliten klyfta vitlök, finhackad
- 1mskcitronsaft
- 2mskolivolja
- 2mskbalsamvinäger
- mixad plocksallad
- salt
Så lagar du
1. Lägg kalvbrässen i kallt vatten och ställ i kylen i ca två timmar.
2. Blanda ihop olivolja, citronsaft, balsamvinäger och finhackad vitlök. Salta och peppra. Ansa och skala rödbetorna, riv dem grovt. Blanda rödbetorna med vinägretten, låt stå i någon timme.
3. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i brässen och låt koka upp. Skumma av.
4. Låt koka i ca 8-10 minuter.
5. Ta upp brässen och låt svalna något. Dra bort de yttre hinnorna..
6. Skär brässen i bitar, ca 3x3 cm. Panera i mjöl sen ägg och sist ströbröd.
7. Fritera i olja 180 grader tills brässen blivit gyllenbrun.
8. Lägg upp den rivna rödbetan på en tallrik, strö över lite sallad och placera kalvbrässen på toppen.
Tips: Vill man inte fritera kalvbrässen så kan man steka den i smör med lite grovt hackad kruspersilja.