Eriks tempura

Publicerat:
2021-11-25Ingredienser
- 1dlvetemjöl
- 2mskrismjöl
- 1mskmajsmjöl
- 1dlmajsstärkelse
- 1dlöl
- 0,5dlvatten
- 1ägg
Så lagar du
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör sakta ner ölen och ägget tills du fått en jämn smet.
- Låt stå i några minuter innan du friterar.
- Kom i håg att vispa om ordentligt innan du doppar ner det som ska friteras.
Tips på användning
Tempuramix och fritering är ett perfekt sätt att ge lite gamla och torra bullar ett nytt liv. Servera gärna med till exempel vaniljglass och hjortronsylt.
Tips till fritering
Fritera i kokosfett
Kokosfett är perfekt om man skall fritera utan att man får så osigt hemma. Tål relativt hög temperatur och är mycket tåligt och har lång hållbarhet. Perfekt till fritering av grönsaker och dessert.
Fritera i Talg
Ger en fantastisk smak och funkar grymt bra då den tål rätt hög temperatur. Osar rätt ordentligt så slå på fläkten hemma. Låt det du friterar droppa av ordentligt då fettet stelnar fort och kan bilda en hinna på produkten.