Friterade oliver

Publicerat:
2022-11-25Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- ½dlvetemjöl
- 1ägg
- 1dlströbröd, gärna hemgjort
- ½dlparmesan, finriven
- rikligt med frityrolja
- 200gfyllda gröna oliver
Så lagar du
1. Blanda ströbröd och parmesan i en djup skål.
2. Häll mjölet i en annan skål och vispa försiktigt upp ägget med en gaffel i en tredje skål.
3. Värm upp frityrolja till cirka 180 grader i en kastrull med höga kanter. Ha kastrullocket i närheten, om oljan skulle fatta eld, lägg genast locket på kastrullen och stäng av plattan och ha inte köksfläkten igång.
4. Använd kökstermometer för att kontrollera temperaturen. Lägg alternativt i en liten bit vitt bröd. När brödet blir gyllenbrunt på en dryg minut är temperaturen rätt.
5. Doppa oliverna i mjöl, i ägg och slutligen i ströbrödet.
6. Fritera 6–8 oliver åt gången tills de är gyllenbruna.
7. Låt svalna lite på dubbelt hushållspapper.
8. Servera oliverna rumstempererade, gärna med extra riven parmesan på toppen