Friterade torsktungor med dragon och vitlökskräm

Friterade torsktungor med dragon och vitlökskräm

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    torsktungor
  • 2st
    ägg
  • 2 dl
    panko alt ströbröd
  • 2dl
    mjöl
  • 1msk
    dragonblad i vinäger
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    färskost
  • 1tsk
    grov malen svartpeppar
  • ca 20st
    små kex alt skivor baguette
  • salt

Så lagar du

Sätt på fritösen. Finhacka dragonbladen. Skala och pressa vitlöken. Blanda allt med färskosten och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Ta bort de vita senorna från tungorna och dela i två bitar.Vispa äggen. Panera sedan tungorna, först i mjöl, sedan ägg och sist panko alt ströbröd. Fritera tungorna i fritösen i ca 1-2 minuter på 170 grader. Salta. Klicka på färskost på kex alt baguette. Lägg den friterade tungan ovanpå. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!