Friterat ägg med laxröra

Publicerat:
2020-04-08Tillagningstid:
Krispigt och gott tilltugg som funkar med olika fyllningar. Testa med sill eller varför inte löjrom?
Ingredienser
4 - 6portioner
- 6ägg
- 100glax, rökt
- 6äggulor, kokta
- 2mskhackad gräslök samt 1 msk hackad gräslök, till garnering
- 2cmgurka, urkärnat och hackat
- 1dlcrème fraiche
- ½dlmajonnäs
- 1mskcitronskal, finrivet
- lite gravad och riven äggula på toppen
- salt och peppar
Friterad äggvita
- 12stäggvitor, halva
- 2dlströbröd
- 1dlmjöl
- 2-3äggulor, uppvispade
- 2-3mskgrädde
- 1literfrityrolja
Så lagar du
1. Koka äggen. Separera äggulorna och äggvitorna.
2. Blanda de kokta äggulorna med creme fraiche, majonnäs, hackad gräslöken och citronskalet genom att mosa ihop det ordentligt med en gaffel.
2. Hacka den rökta laxen och blanda ner i röran.
Friterad äggvita
1. Vänd de kokta äggvitorna i mjöl, sedan i det uppvispade ägget med grädden och slutligen i ströbrödet.
2. Fritera i en kastrull med olja på 180 grader i några minuter.
3. Fördela laxröran på det friterade ägget och garnera med gräslöken.