Ingredienser

10 - 12portioner

10–12 bitar

  • 1/2 st
    liten purjolök, ca 150 g
  • 2–3 msk
    olivolja
  • 1påse(ar)
    rucolasallad, ca 70 g
  • 100 g
    parmesanost
  • 7st
    ägg
  • 1krm
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar

Garnering:

    Rucolasallad

      Hyvlad parmesan

        Så lagar du

        Passar utmärkt till de olika rätterna på buffén.

        1. Ansa och skölj samt skiva purjolöken fint. Fräs den mjuk i olja i en stor stekpanna. Ta undan lite av rucolabladen till garnering och låt resten fräsa en stund med purjolöken. Hyvla cirka 25 g av osten och riv resten.

        2. Vispa ihop ägg, salt, peppar och riven ost. Häll över fräset i pannan.

        3. Stek på ganska svag värme tills smeten stannat eller sätt in den i ugnen 200C 15–20 minuter tills den stannat.

        4. Vänd upp på ett bakplåtspapper och sedan på serveringsfat. Garnera med rucola och hyvlad parmesan.

        Dela det här receptet med dina vänner!