Ingredienser
10 - 12portioner
10–12 bitar
- 1/2 stliten purjolök, ca 150 g
- 2–3 mskolivolja
- 1påse(ar)rucolasallad, ca 70 g
- 100 gparmesanost
- 7stägg
- 1krmsalt
- 1krmnymald svartpeppar
Garnering:
Rucolasallad
Hyvlad parmesan
Så lagar du
Passar utmärkt till de olika rätterna på buffén.
1. Ansa och skölj samt skiva purjolöken fint. Fräs den mjuk i olja i en stor stekpanna. Ta undan lite av rucolabladen till garnering och låt resten fräsa en stund med purjolöken. Hyvla cirka 25 g av osten och riv resten.
2. Vispa ihop ägg, salt, peppar och riven ost. Häll över fräset i pannan.
3. Stek på ganska svag värme tills smeten stannat eller sätt in den i ugnen 200C 15–20 minuter tills den stannat.
4. Vänd upp på ett bakplåtspapper och sedan på serveringsfat. Garnera med rucola och hyvlad parmesan.