Frittata i långpanna

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Har du grönsaksstumpar över? Stoppa dem i en frittata! Det är en sorts omelett på italienskt vis.
Ingredienser
6portioner
- 1stsquash
- 1stpurjolök
- 2stvitlöksklyftor
- 2mskolivolja
- 12stägg
- 1tsksalt
- 1krmsvartpeppar
- 100gparmesanost
Garnering
- ruccolasallad
- parmesanost
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200º. Skölj och skär squashen i små tärningar. Hacka purjolöken fint. Fräs alltsammans i olivolja. Fördela det i en ugnslångpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ihop ägg, salt, peppar och parmesanost. Häll det över grönsakerna och grädda 10-12 minuter mitt i ugnen. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen. Hit kan förberedas dagen före.
3. Garnera med ruccolasallad och lite hyvlad parmesan.