Frittata med sparris och parmesan

Frittata med sparris och parmesan

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    grön sparris
  • 150g
    parmesanost
  • 6st
    ägg
  • 1tsk
    citronskal
  • 1krm
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 2msk
    olivolja

<b>Tillbehör:</m>

  • tunna skinkskivor
  • sallad

Så lagar du

1. Skär sparrisen i bitar, några cm långa. Koka den lätt ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.

2. Hyvla hälften och riv hälften av osten.

3. Vispa samman ägg, riven ost, citronskal, salt och peppar.

4. Hetta upp oljan i en stekpanna med släpp lätt-beläggning. Lägg i sparrisbitarna med spara knopparna. Häll över äggsmeten och stek på ganska svag värme till smeten precis stelnat. Rör med gaffel, speciellt i början. Vänd upp och garnera med sparrisknopparna och den hyvlade osten.

Dela det här receptet med dina vänner!