Frögröt peach melba

Publicerat:
2016-03-30Tillagningstid:
En version av Pajalagröt. Hälsosam och god gröt på flera olika sorters fröer. Den kokas med mjölk och mättar längre än vanlig frukostgröt.
Ingredienser
5 - 6portioner
- 0,5dlpsylliumfrö
- 0,5dlpsylliumskal
- 1,5dlkrossat bovete
- 1dlrostade solroskärnor
- 0,5dlvallmofrö
- 0,5dllinfrö
- 1dltorkad persika, fintärnad
- 1dlpistagenötter, krossade
- en knivsuddvaniljstång, mixad
- mjölk
Till servering
- 1,5dlfrysta hallon
- råsocker
Så lagar du
1. Blötlägg bovetet i förväg.
2. Krossa solroskärnor, vallmofrö och pistagenötter. Skär persikan i små tärningar.
3. Blanda alla ingredienser till förgröten i en kastrull. Tillsätt mjölk så att det täcker och låt puttra på svag värme i ca 10 min, rör om då och då. Späd på med mjölk efter hand till önskad konsistens.
4. Hetta upp hallonen snabbt. Servera gröten med hallon smaksatta med lite råsocker.
Tips: Blanda de torra ingredienserna (utom bovetet) i större mängd och spara färdigt i en burk för att använda när du vill göra gröt – ta ca 1 dl per portion.