Frökex (gluten- och laktosfria)

Publicerat:
2015-02-25Tillagningstid:
Beroendeframkallande kex till ost eller bara till att äta som snacks eller smula ner i frukostfilen.
Ingredienser
50portioner
- 3dlsolrosfrön
- 1dlskalade sesamfrön
- 1dllinfrön
- ½dlmörka psylliumfrön
- ½dlpsylliumhusk
- 1 ¼tsksalt
- 4dlvatten
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150° (varmluft 135°).
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner vattnet och låt smeten svälla 5 minuter. Bred ut smeten tunt på två plåtar med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Ta ut och skär eller klipp i bitar. Alternativt kan du bryta dem i bitar efter gräddningen. Fortsätt grädda ytterligare 30 minuter eller tills de känns torra. Sänk temperaturen i ugnen till 120° eller 100° i varmluftsugn om de verkar bli för bruna.
4. Låt de gärna stå och torka ytterligare på eftervärmen i ugnen.
Tips
Det är också gott att göra dem som ostkex och blanda då i 2 dl finriven parmesanost.