Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättbakat gott och saftigt bröd med torkad frukt och nötter.

Ingredienser

  • 180g
    vetemjöl (ca 3 dl)
  • 180g
    rågmjöl (ca 3 dl)
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    bikarbonat
  • ½tsk
    kanel
  • 5dl
    filmjölk
  • 1msk
    mörk sirap
  • 120g
    torkad frukt (t ex tranbär, aprikoser, russin)
  • 120g
    (t ex hel mandel, valnötter, hasselnötter)

Så lagar du

1. Blanda de torra ingredienserna först, tillsätt filmjölk och sirap. 

2. Tillsätt frukt och nötter och blanda till en jämn smet. Häll fyllningen i en smord form, jämna till lite och strö på lite rågmjöl.

3. Grädda i 200 grader ca 60 minuter i varmluftsugn.

Dela det här receptet med dina vänner!