Fruktcocktail

Publicerat:
2017-12-12Tillagningstid:
Julens fruktkorgar dignar av härligheter att lägga in. Förutom att det är en supergod dessert så är det ett mycket bra sätt att ta vara på frukt som håller på att bli lite dålig. Hips vips har du förvandlat skrumpen frukt till en lyxig dessert.
Ingredienser
8portioner
- 1kgblandad frukt, t ex clementin, ananas, vindruvor, blodapelsin, papaya, plommon
- 1tärning(ar)flaska vit glögg
- 1vaniljstång, delad och urskrapad
- 5sthel, grön kardemumma
- 1bit(ar)kanelstång
- 5cmfärsk ingefära
- 1ekologisk citron, skivad
Så lagar du
1. Koka upp glögg och kryddor, låt småsjuda i 10 minuter.
2. Ansa och dela frukten, lägg ner den och skivad citron i en glasburk, häll lag över så att frukten täcks.
3. Förvara burken i kylen. Fruktcocktailen håller i några dagar.
Tips
Servera med glass eller mandelgrädde, vispa 3 dl grädde, blanda ner 1 dl riven mandelmassa.