Ingredienser
4portioner
- 3dlcrème fraiche
- 3dlmandelmassa
- 1/2dlvalnötter
- skal från 1/2 apelsin
- 3stnektariner
- 2dlananas
- 2stark smördeg
- florsocker
Så lagar du
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv mandelmassan och blanda med crème fraiche. Vispa till en jämn smet. Blanda i hackade valnötter och rivet apelsinskal.
Kärna ur och skär frukten i bitar (det går naturligtvis bra att använda annan frukt än nektarin och ananas).
Kavla ut smördegsarken och dela varje ark i två delar. Bred ut drygt 1 msk av mandelmassasmeten på varje smördegsarken. Fördela fruktbitarna och toppa med några matskedar smet på varje ark. Sätt in i ugnen och baka i ca 15 minuter eller tills smördegen höjt sig och mandelmassasmeten fått färg.
Pudra över florsocker och servera.