Fruktflarn med mandelmassa

Fruktflarn med mandelmassa

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    crème fraiche
  • 3dl
    mandelmassa
  • 1/2dl
    valnötter
  • skal från 1/2 apelsin
  • 3st
    nektariner
  • 2dl
    ananas
  • 2st
    ark smördeg
  • florsocker

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 grader.

Riv mandelmassan och blanda med crème fraiche. Vispa till en jämn smet. Blanda i hackade valnötter och rivet apelsinskal.

Kärna ur och skär frukten i bitar (det går naturligtvis bra att använda annan frukt än nektarin och ananas).

Kavla ut smördegsarken och dela varje ark i två delar. Bred ut drygt 1 msk av mandelmassasmeten på varje smördegsarken. Fördela fruktbitarna och toppa med några matskedar smet på varje ark. Sätt in i ugnen och baka i ca 15 minuter eller tills smördegen höjt sig och mandelmassasmeten fått färg.

Pudra över florsocker och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!