Fruktsallad med kardemummaglass och crunch

Fruktsallad med kardemummaglass och crunch

Publicerat:

Tillagningstid:

En frisk fruktsallad är alltid gott, och med en kryddig kardemummaglass, lättgjord på kallrörd smet, lyfter det ytterligare.

Ingredienser

4portioner

  • 2-3
    apelsiner
  • 2
    sharonfrukter eller persimon
  • 3-4
    smulade småkakor, som mandelskorpor eller chocolate chip cookies

Kardemummaglass

  • 4
    äggulor
  • 1dl
    strösocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    malen kardemumma
  • 2 ½dl
    mjölk, 3%
  • 2dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Glass: Vispa äggulor, strösocker, vaniljsocker och kardemumma ljus och poröst. Rör i mjölk och grädde, blanda väl men vispa inte mer. Kör smeten i glassmaskin och servera direkt, eller frys in för senare bruk.

2. Skala apelsinerna med vass kniv så alla hinnor försvinner. Skiva apelsinerna ganska tunt, liksom sharon/persimon. Varva frukten på fyra assietter. Strö kaksmulor över och bjud med en generös skopa glass.

Dela det här receptet med dina vänner!