Fruktsallad med kardemummaglass och crunch

Publicerat:
2016-01-15Tillagningstid:
En frisk fruktsallad är alltid gott, och med en kryddig kardemummaglass, lättgjord på kallrörd smet, lyfter det ytterligare.
Ingredienser
4portioner
- 2-3apelsiner
- 2sharonfrukter eller persimon
- 3-4smulade småkakor, som mandelskorpor eller chocolate chip cookies
Kardemummaglass
- 4äggulor
- 1dlströsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1tskmalen kardemumma
- 2 ½dlmjölk, 3%
- 2dlvispgrädde
Så lagar du
1. Glass: Vispa äggulor, strösocker, vaniljsocker och kardemumma ljus och poröst. Rör i mjölk och grädde, blanda väl men vispa inte mer. Kör smeten i glassmaskin och servera direkt, eller frys in för senare bruk.
2. Skala apelsinerna med vass kniv så alla hinnor försvinner. Skiva apelsinerna ganska tunt, liksom sharon/persimon. Varva frukten på fyra assietter. Strö kaksmulor över och bjud med en generös skopa glass.