Frukttarte med mandelmassa

Publicerat:
2018-02-14Tillagningstid:
Om det är viktigt med dessert någon gång, så är det på Alla hjärtans. Det här är en enkel dessert som ser mer avancerad ut än den är. Bekvämimpa alltså. Du kan göra den helt klar, ställ undan och värm just innan servering så att glassen smälter ner över frukten.
Ingredienser
4portioner
- 2tinade smördegsplattor, välj de med smör i
- 100griven mandelmassa
- 1tsknymortlad kardemumma
- 2valfria frukter, t ex nektarin, äpple, plommon, persika, körsbär
Till pensling
- 1ägg
- 1mskråsocker
Till garnering
- hackade pistagekärnor eller mandel
Till servering
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kavla ut smördegen något, använd lite mjöl om den vill fastna.
3. Lägg på mandelmassa och strö på kardemumma, spara en kant runt om.
4. Skiva frukten, lägg den på mandelmassan och vik upp kanterna.
5. Pensla med ägg, strö på socker och grädda mitt i ugnen till gyllene färg på kanterna.
Tips
Om du inte tål mandel så byt ut den mot lemon curd eller kokos. Du kan även använda konserverade persikor eller aprikoser, torka av dem först med papper så att de inte blöter ner degen.