Frusen tiramisu

Frusen tiramisu

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

  • 1paket
    savoiardikex
  • 1-2
    koppar starkt kaffe
  • en skvätt kaffelikör
  • 1
    apelsin
  • 500g
    mascarponeost
  • 3msk
    socker
  • 2dl
    matlagningsyoghurt
  • 2msk
    vatten
  • 1,5dl
    florsocker
  • 2dl
    frysta björnbär
  • 2dl
    frysta hallon
  • kakao

Så lagar du

Doppa kexen snabbt i starkt kaffe, gärna blandat med till exempel kaffelikör. Lägg ett lager kex i en skål med platt botten.

Skölj apelsinen och riv skalet fint. Blanda skalet i en skål med mascarponeost och socker. Bred hälften av krämen i ett lager ovanpå kexen.

Mixa yoghurt, vatten, florsocker och frusna bär i en kannmixer. Bred ett lager av bär- och yoghurtblandningen. Varva med ytterligare ett lager doppade kex och ett lager av resterande hälft mascarponekräm. Pudra med kakao och sätt in i frysen cirka 30-45 minuter. Ta ut från frysen en stund innan servering.

Tips:

- Fryser du in den några dagar i förväg - glöm inte att ta ut den en timme före serveringen!

Dela det här receptet med dina vänner!