Fullkornsmacka med bönrösti och ärtröra

Publicerat:
2016-03-02Tillagningstid:
Ugnsbakad bönrösti av bönor och rotfrukter passar utmärkt till fullkornsbrödet. Den krämiga grönärtsröran blir pricken över i.
Ingredienser
4portioner
- 8sttunna skivor fullkornsbröd
- ½burk(ar)kokta bönor, sköljda och avrunna
- ½stmorot
- 50gkålrot
- ½tskoregano, torkad
- ½tskhavssalt
- 1mskkokosfett
Grönärtsröra
- 1dlgröna ärtor, tinade (en rågad dl)
- ½stcitron
- 2msksojayoghurt
- ½tskhavssalt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Riv morot och kålrot grovt på rivjärn. Häll upp halva bönburken med hälften av spadet i en stor bunke. Tillsätt de rivna grönsakerna, oregano, havssalt och kokosfett. Massera ihop allt till en massa.
3. Lägg i en bred platt form med smörpapper i botten. Tryck ut jämnt och baka i ugn i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär bitar som passar mackorna.
4. Lägg ärtor i en bunke, pressa över citronsaften och tillsätt yoghurt och havssalt. Stavmixa ihop till en krämig röra. Bred två mackor med ärtröra och lägg en bit bönrösti mellan. Kläm ihop och packa in i smörpapper.
Tips: Det går också bra att grilla brödet.