Ingredienser
60portioner
- 50gjäst
- 6dlminimjölk
- 1dlrapsolja
- 2mskfarinsocker
- 2tsksalt
- 14-15dlvetemjöl special med fullkorn
- 3/4tskhjorthornssalt
Så lagar du
1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Ljumma resten av mjölken till 37 grader och tillsätt den, oljan, farinsocker, salt och det mesta av vetemjölet.
2. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa ca 45 min.
3. Ta upp degen på och dela den i 5 delar och sedan varje del i 6 bitar.
4. Forma bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under duk ca 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
5. Grädda bullarna ca 8 min mitt i ugnen. Låt dem kalla på galler.
6. Stick med en med en gaffel runt om bullen och bryt sedan isär dem. Lägg underdelar på en plåt och överdelar på en plåt. Sänk sedan temperaturen till 80-100 grader, öppna luckan. Välj den lägre temperaturen för varmluft. Torka skorporna direkt i 2-3 timmar tills de känns riktigt torra. Förvara dem i burkar på torrt ställe.