Fusilli med pancetta och mozzarella

Publicerat:
2020-06-11Tillagningstid:
Läcker pastarätt där köttet används som krydda. Körsbärstomaterna ger mer textur än vanliga tomater på burk.
Ingredienser
2portioner
- 1aubergine
- 1zucchini
- olivolja
- 1dlpancetta eller rökt fläsk, skuret i tärningar
- 1rödlök, i fina skivor
- 1burk(ar)körsbärstomater på burk
- 2-3mskpesto
- 1buffalomozzarella
- 4 portionerfusilli
Så lagar du
1. Skär aubergine och zucchini i kuber ca 1x1 cm.
2. Värm olivolja i en wokpanna och lägg ner grönsakerna när oljan är varm. Salta.
3. Stek i ca 7 minuter.
4. Tilsätt pancetta och rödlök och tillaga i ytterligare 8-10 minuter.
5. Tillsätt pesto och körsbärstomater på burk. Och fortsätt småsjuda i 15 minuter.
6. Salta och peppra och låt vila i 10-15 minuter medan du kokar din pasta.
7. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet.
8. Rör ner pastan i såsen tillsammans med riven mozzarella.
9. Salta och peppra efter smak och servera direkt.