Ingredienser
4portioner
En snabbvariant av risotto
- 1mskolivolja
- 2stschalottenlökar
- 1stpressad vitlöksklyfta
- 3dlrisoni
- 1½dltorrt vitt vin
- 4-5dlvatten
- 1sthöns- eller grönsaksbuljongtärning
- 2-3dlfinriven parmesanost
- ½tsksalt
- nymald svartpeppar
- 50gruccolasallad
Så lagar du
1. Finhacka löken och fräs den med vitlök i olivolja i en gryta.
2. Tillsätt risoni och häll på vinet. Låt det koka in och tillsätt sedan 4 dl varm buljong. Sjud under lock i 10-12 min på svag värme tills dess att pastan är kokt. Rör några gånger under tiden så att pastan inte fastnar i botten. Späd med mer buljong om det verkar för torrt.
3. Tillsätt riven ost. Smaka av med salt oh peppar. Blanda ner ruccola eller persilja precis före servering. Servera med t ex stekt kött eller fisk.