Fuskrisotto

Fuskrisotto

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    En snabbvariant av risotto

    • 1msk
      olivolja
    • 2st
      schalottenlökar
    • 1st
      pressad vitlöksklyfta
    • 3dl
      risoni
    • dl
      torrt vitt vin
    • 4-5dl
      vatten
    • 1st
      höns- eller grönsaksbuljongtärning
    • 2-3dl
      finriven parmesanost
    • ½tsk
      salt
    • nymald svartpeppar
    • 50g
      ruccolasallad

    Så lagar du

    1. Finhacka löken och fräs den med vitlök i olivolja i en gryta.

    2. Tillsätt risoni och häll på vinet. Låt det koka in och tillsätt sedan 4 dl varm buljong. Sjud under lock i 10-12 min på svag värme tills dess att pastan är kokt. Rör några gånger under tiden så att pastan inte fastnar i botten. Späd med mer buljong om det verkar för torrt.

    3. Tillsätt riven ost. Smaka av med salt oh peppar. Blanda ner ruccola eller persilja precis före servering. Servera med t ex stekt kött eller fisk.

    Dela det här receptet med dina vänner!