Fylld chilipeppar

Fylld chilipeppar

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

  • 1kg
    små runda (milda!) röda chilipeppar-frukter
  • 75cl
    olivolja
  • 1
    grabbnäve persilja eller basilika
  • 2
    grabbnävar rucola-sallat
  • 1
    liten handfull kapris, avrunnen
  • 1
    handfull sardeller, avrunna
  • 10msk
    balsamvinäger
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så lagar du

Dela chilifrukterna i halvor, skrapa ur fröna och skölj chilin i kallt vatten. Packa halvorna tätt i en ugnspanna, häll på rikligt med olivolja och stek dem i 200 graders ugn i ca 30 min. Låt dem svalna. Häll tillbaks den kallnade oljan i flaskan. Använd den att smaksätta pizza, ost, sallad och fisk med.

Hacka kaprisen fint och sardellerna grovt. Blanda och fyll i chilipepparhalvorna. Lägg dem i en glasburk och fyll den försiktigt med ren

olivolja.

Före servering:

Hacka persiljan/basilikan och rucolan grovt, krydda med balsamvinäger, salt och peppar. Serveras till exempel som tapas.

/ Nakna kocken

Dela det här receptet med dina vänner!