Fylld chilipeppar

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 1kgsmå runda (milda!) röda chilipeppar-frukter
- 75clolivolja
- 1grabbnäve persilja eller basilika
- 2grabbnävar rucola-sallat
- 1liten handfull kapris, avrunnen
- 1handfull sardeller, avrunna
- 10mskbalsamvinäger
- salt
- nymalen svartpeppar
Så lagar du
Dela chilifrukterna i halvor, skrapa ur fröna och skölj chilin i kallt vatten. Packa halvorna tätt i en ugnspanna, häll på rikligt med olivolja och stek dem i 200 graders ugn i ca 30 min. Låt dem svalna. Häll tillbaks den kallnade oljan i flaskan. Använd den att smaksätta pizza, ost, sallad och fisk med.
Hacka kaprisen fint och sardellerna grovt. Blanda och fyll i chilipepparhalvorna. Lägg dem i en glasburk och fyll den försiktigt med ren
olivolja.
Före servering:
Hacka persiljan/basilikan och rucolan grovt, krydda med balsamvinäger, salt och peppar. Serveras till exempel som tapas.
/ Nakna kocken