Ingredienser
4 - 6portioner
- 1kgblandfärs
- 100gokokt ris
- 1stgul lök
- 3stvitlöksklyftor
- 1mskveggeta (grönsaktbuljong/torr), eller en grönsaksbuljongtärning
- ½msksalt
- 1tskvitpeppar
- 1tskpaprikapulver
- 1dlvatten
- 1striven morot
- 1näve hackad persilja
Tomatsås
- 2dlvetemjöl
- 2litervatten
- 2burk(ar)krossade tommater
- 1msktomatpuré
- 1mskgrönsaksbuljong/torr
- 1tskvitpeppar
- 1tsksalt
Så lagar du
1. Blanda runt och fyll i paprika. Koka på svag värme i en timme.
2. Lägg ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Koka de fyllda paprikorna i tomatsåsen.
3. Servera med potatismos.