Fylld paprika

Fylld paprika med potatismos.

Publicerat:

Kock: Katarina Cule

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1kg
    blandfärs
  • 100g
    okokt ris
  • 1st
    gul lök
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    veggeta (grönsaktbuljong/torr), eller en grönsaksbuljongtärning
  • ½msk
    salt
  • 1tsk
    vitpeppar
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1dl
    vatten
  • 1st
    riven morot
  • 1
    näve hackad persilja

Tomatsås

  • 2dl
    vetemjöl
  • 2liter
    vatten
  • 2burk(ar)
    krossade tommater
  • 1msk
    tomatpuré
  • 1msk
    grönsaksbuljong/torr
  • 1tsk
    vitpeppar
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Blanda runt och fyll i paprika. Koka på svag värme i en timme.

2. Lägg ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Koka de fyllda paprikorna i tomatsåsen.

3. Servera med potatismos.

Dela det här receptet med dina vänner!