Fyllda auberginerullar

Publicerat:
2016-03-16Tillagningstid:
Aubergine och fetaost passar perfekt tillsammans. Servera gärna med färsk mynta.
Ingredienser
4portioner
- 2-3auberginer
- olja till stekning
- efter smaksalt
- 300gfetaost
- 3-4msktjock yoghurt
- 2tsktorkad mynta
- efter smaknymalen peppar
Så lagar du
1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor på längden (som skosulor).
2. Salta på båda sidor, låt ligga någon timme och torka sedan av dem.
3. Stek auberginerna guldgula på båda sidor och låt rinna av på hushållspapper. Skivorna kan också grillas på grillpanna eller på utomhusgrill.
4. Mosa fetaosten med yoghurt, mynta och lite peppar.
5. Lägg ca 1–2 msk ostfyllning på en aubergineskiva, rulla ihop den och fäst med tandpetare. Om aubergine-skivorna är breda delas de i två på längden.
6. Just innan servering steks de snabbt i lite olja i het panna, så osten smälter lite grann. De kan också värmas i het ugn på ett fat.
7. Lägg upp på fat med färsk mynta runt kanten och servera.