Fyllda paprikor med brie

Publicerat:
2016-06-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4ststora paprikor, röda och/eller gula
- 2mskolivolja till pensling
- 3dlmatvete, bulgur eller andra goda gryn
- 4-5dlgrönsaksbuljong
- 2stvitlöksklyftor, gärna färska
- 1ströd chili
- 2strödlökar, gärna färska
- 400gsquash
- 150gmorötter
- 2-3mskolivolja till stekning
- 3-4mskfransk senap
- 150-200gbrie eller camembert
Till servering
- färsk spenat
- olivolja
- flingsalt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 255°. Dela paprikorna på längden, försök skära genom stjälken om det går (ser snyggt ut!). Kärna ur dem, lägg på bakpapperklädd plåt med den kupiga ytan neråt. Pensla med olivolja och baka ca 15 min.
2. Koka matvetet i buljong enligt förpackningen.
3. Finhacka vitlök och chili, grovhacka löken och tärna moroten ganska fint. Dela squashen på längden, kärna ur den med tesked och dela i små bitar.
4. Fräs allt det gröna nätt mjukt i olivoljan på medelvärme, det ska inte ta färg. Blanda med matvetet och smaksätt med senap. Fyll paprikorna och toppa med smulad eller skivad brie. Gratinera i övre delen av ugnen 5-6 min, sätt ev extra färg med grillen.
5. Vänd runt spenat med olja och lite salt, bottna fyra tallrikar och lägg paprikorna ovanpå.
Dryckestips:
2015 Vicar’s Choice Barrel Fermented Chardonnay, Nya Zeeland
Nr 2188, 95 kr
Eller
2015 Fontanafredda Langhe Rosato, Italien
Nr 2318, 89 kr
Alkoholfritt:
2015 Äppelmust Ingrid Marie, Sverige
Nr 1863, 38 kr