Fyllda påskägg à la Frankrike

Publicerat:
2016-03-23Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
Ägg à la Provence
- 4sthårdkokta ägg
- 5msksvart eller grön tapenad
- några stänk tabasco
- finhackad mandel
Ägg à la Dijonnaise
- 4sthårdkokta ägg
- 3mskDijonnaise eller lika delar av majonnäs och grov senap
- 1skiva(or)rökt lax
- finskuren gräslök
Ägg à la Basque
- 4sthårdkokta ägg
- 3mskfinhackade soltorkade tomater i olja
- 4-5msktonfisk i olja
- salt och nymalen svartpeppar
- strimlad torkad tomat till dekor
Så lagar du
1. Ägg à la Provence: Skala och dela äggen i halvor. Mosa gulorna och blanda med tapenade. Smaka försiktigt av med tabasco. Lägg fyllningen i vitorna och toppa med lite hackad mandel.
2. Ägg à la Dijonnaise: Skala och dela äggen i halvor. Mosa gulorna och blanda dijonnaise. Lägg fyllningen i vitorna. Strimla rökt lax och lägg över. Dekorera med hackad gräslök.
3. Ägg à la Basque: Skala och dela äggen i halvor. Mosa gulorna och blanda med soltorkade tomater och tonfisk. Smaka av med salt och peppar och lägg fyllningen i vitorna. Dekorera med lite torkad tomat.
4. Servera på fat med en bädd av fint strimlad isbergssallad.
Dryckesförslag
Öl
Jämtlands Påsköl
Nr 1385, 20:90 kr/33 cl
Pumpviken Påsköl, Sverige
Nr 1341, 30:30 kr/50 cl
Vin
Pinot Gris Réserve 2014 , Frankrike
Nr 2119, 95 kr
Château Mont-Redon Côtes-du-Rhône Blanc 2014, Frankrike
Nr 2813, 109 kr
Alkoholfritt
Eriksbergs Julbordslager, Sverige
Nr 1960, 11:90 kr/33 cl