Fyllda småpotatisar

Publicerat:
2013-03-27Laga gärna till en eller två personer genom att minska på mängden råvaror.
Ingredienser
10portioner
- 20stsmå potatisar, ca 1 kg
- ½dlcrème fraiche
- ½dlgräslök, hackad
- 1dlost, riven
- salt, peppar, olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisarna i en ugnsform, ringla olja över, salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 20 minuter.
2. Låt svalna och skär av ett lock på varje potatis, som om du skulle fylla en semla. Gröp ur lite av potatisen med en tesked, lämna en kant runt om.
3. Mosa den urgröpta potatisen med crème fraiche och gräslök, smaka av med salt och peppar.
4. Fyll röran tillbaka i potatisarna, strö på ost. Hit kan du förbereda. Vid servering: Grädda gyllene i 200 grader ugn cirka 15 minuter.