Fyllt gå-bort-bröd

Publicerat:
2015-03-20Tillagningstid:
Ingredienser
- 1-2formfranska
Tonfiskfyllning (till 1-2 bröd)
- 100gtonfisk
- 3mskmajonnäs
- 2mskfinhackad kapris
- 3mskfinhackade urkärnade gröna oliver
- 2mskfinhackad persilja
- ½stcitron (zest och saft)
- 2sttomater i tunna skivor
- salt och peppar
Zucchinifyllning (till 1-2 bröd)
- 100gbredbar getost
- 1stzucchini
- citronzest
- finhackad rosmarin
Rillettefyllning (till 1-2 bröd)
- 100gankrillette, på burk eller egen (se relaterat recept)
- 4-5mskmajonnäs, gärna tryffelmajonnäs (se relaterat recept)
- 50gfinhackad ruccolasallad
Så lagar du
Skär av toppen av din formfranska. Skär försiktigt ut innankråmet av brödet i ett enda stycke. Skär innankråmet i skivor. Förbered dina fyllningar.
Tonfiskfyllning
Mosa tonfisk med en gaffel och blanda med majonnäs, kapris, oliver, persilja och citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg tonfisk och tuns skurna tomater mellan två brödskivor. Tryck ihop ordentligt och lägg tillbaka skivorna i brödet.
Zucchinifyllning
Sätt ugnen på 100 grader. Skiva zucchinin i tunna skivor (2-3 mm) Lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen i 10 minuter så de torkar ut lite. Grilla zucchiniskivorna i omgångar i en grillpanna på het värme. Grilla på båda sidor.
Bred getost på två brödskivor, riv över citronzeft och sprinkla på lite rosmarin. Lägg på zuccnini och kläm ihop bröden. Tryck ihop ordentligt och lägg tillbaka skivorna i brödet.
Rillettefyllning
Bred på majonnäsen på två skivor bröd. Klicka på ankrillette. Lägg på finhackad ruccola emellan och kläm ihop bröden. Tryck ihop ordentligt och lägg tillbaka skivorna i brödet.
Lägg på locket på brödet tills det är dags att servera.