Fyllt gå-bort-bröd

Fyllt gå-bort-bröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Tramezzini är en populär macka på kalas i Italien. Grunden är en formfranska med avskurna kanter. Här är en festligare variant där man helt enkelt fyller brödet med mackorna.

Ingredienser

  • 1-2
    formfranska

Tonfiskfyllning (till 1-2 bröd)

  • 100g
    tonfisk
  • 3msk
    majonnäs
  • 2msk
    finhackad kapris
  • 3msk
    finhackade urkärnade gröna oliver
  • 2msk
    finhackad persilja
  • ½st
    citron (zest och saft)
  • 2st
    tomater i tunna skivor
  • salt och peppar

Zucchinifyllning (till 1-2 bröd)

  • 100g
    bredbar getost
  • 1st
    zucchini
  • citronzest
  • finhackad rosmarin

Rillettefyllning (till 1-2 bröd)

  • 100g
    ankrillette, på burk eller egen (se relaterat recept)
  • 4-5msk
    majonnäs, gärna tryffelmajonnäs (se relaterat recept)
  • 50g
    finhackad ruccolasallad

Så lagar du

Skär av toppen av din formfranska. Skär försiktigt ut innankråmet av brödet i ett enda stycke. Skär innankråmet i skivor. Förbered dina fyllningar.

Tonfiskfyllning
Mosa tonfisk med en gaffel och blanda med majonnäs, kapris, oliver, persilja och citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg tonfisk och tuns skurna tomater mellan två brödskivor. Tryck ihop ordentligt och lägg tillbaka skivorna i brödet.

Zucchinifyllning
Sätt ugnen på 100 grader. Skiva zucchinin i tunna skivor (2-3 mm) Lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen i 10 minuter så de torkar ut lite. Grilla zucchiniskivorna i omgångar i en grillpanna på het värme. Grilla på båda sidor.

Bred getost på två brödskivor, riv över citronzeft och sprinkla på lite rosmarin. Lägg på zuccnini och kläm ihop bröden. Tryck ihop ordentligt och lägg tillbaka skivorna i brödet.

Rillettefyllning
Bred på majonnäsen på två skivor bröd. Klicka på ankrillette. Lägg på finhackad ruccola emellan och kläm ihop bröden. Tryck ihop ordentligt och lägg tillbaka skivorna i brödet.

Lägg på locket på brödet tills det är dags att servera.

Dela det här receptet med dina vänner!