Gammaldags knäckflarn

Gammaldags knäckflarn

Publicerat:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1dl
    flagad sötmandel - mandelspån
  • 50g
    smör
  • ½dl
    strösocker
  • msk
    glykos (finns på apoteket)

Så lagar du

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg mandeln på en plåt och rosta den lätt - den ska nätt och jämnt få färg.

Blanda smör socker och glykos i en tjockbottnad kastrull och låt det koka tills det tjocknar, Rör om då och då. Rör försiktigt ner den rostade mandeln.

Höj ugnsvärmen till 175 grader.

Klicka ut smeten glest på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i ca 5 minuter,

Låt dom svalna lite och forma sedan gärna kakorna runt en kavel, eller som i gamla recept - runt en käpp,

Dela det här receptet med dina vänner!