Germans Tapas

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500gblandfärs
- 1stägg
- 2mskskorpmjöl
- 1dlmjölk
- vitlök
- chili
- oregano
- timjan
- vitpeppar
- salt
- 1stfinhackad lök
- olivolja
- 1stpressad vitlök
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1dlvitt vin
- 1dlbuljong
- oregano
- svartpeppar
Så lagar du
Spanska Köttbullar (Albondiga)
Krydda färsen med vitlök, chili, oregano, timjan, vitpeppar och salt.
Rulla små köttbullar som får stå i kylen tills tomatsåsen är klar.
Tomatsås:
1 finhackad lök svettas i lite olivolja tillsammans med 1 klyfta pressad vitlök
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
1 dl buljong
oregano, svartpeppar och salt
Låt köttbullarna koka i tomatsåsen 20 minuter på låg temperatur.
Spanska Chorizo tid: ca 10 minuter
Olika spanska korvar stekes hela och skivas i centimeterstora skivor