Germans Tapas

Germans Tapas

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4 - 6portioner

    • 500g
      blandfärs
    • 1st
      ägg
    • 2msk
      skorpmjöl
    • 1dl
      mjölk
    • vitlök
    • chili
    • oregano
    • timjan
    • vitpeppar
    • salt
    • 1st
      finhackad lök
    • olivolja
    • 1st
      pressad vitlök
    • 1burk(ar)
      krossade tomater
    • 1dl
      vitt vin
    • 1dl
      buljong
    • oregano
    • svartpeppar

    Så lagar du

    Spanska Köttbullar (Albondiga)

    Krydda färsen med vitlök, chili, oregano, timjan, vitpeppar och salt.

    Rulla små köttbullar som får stå i kylen tills tomatsåsen är klar.

    Tomatsås:

    1 finhackad lök svettas i lite olivolja tillsammans med 1 klyfta pressad vitlök

    1 burk krossade tomater

    1 dl vitt vin

    1 dl buljong

    oregano, svartpeppar och salt

    Låt köttbullarna koka i tomatsåsen 20 minuter på låg temperatur.

    Spanska Chorizo tid: ca 10 minuter

    Olika spanska korvar stekes hela och skivas i centimeterstora skivor

    Dela det här receptet med dina vänner!