Getost och rabarber

Getost och rabarber

Publicerat:

Tillagningstid:

En variant på chèvre chaud, här uppiggad med lite rabarber.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    normalstora rabarberstjälkar
  • 1
    stjälk av stjälkselleri
  • 50g
    valnötter
  • 2msk
    smör
  • 1msk
    flytande honung
  • 1msk
    pressad citronsaft
  • 200g
    chèvre
  • ½
    baguette
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°C. Rosta valnötterna i en het stekpanna och hacka grovt.

2. Ansa och skär rabarber och stjälkselleri i tunna skivor. Lägg i en ugnfast form, klicka över smör och ringla över honung och citronsaft. Låt gå i ugnen i cirka 7-8 minuter tills det mjuknat.   

3. Skär baguetten i 1/2-cm tunna skivor. Skär getosten i skivor och lägg en bit ost på varje brödskiva. Gratinera bröden i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått fin färg.

4. Fördela ostbröden på fyra assietter, toppa med den ugnsbakade rabarber- och selleriblandningen och valnötterna. Salta och peppra.

Dela det här receptet med dina vänner!