Getost och rabarber

Publicerat:
2016-05-06Tillagningstid:
En variant på chèvre chaud, här uppiggad med lite rabarber.
Ingredienser
4portioner
- 2normalstora rabarberstjälkar
- 1stjälk av stjälkselleri
- 50gvalnötter
- 2msksmör
- 1mskflytande honung
- 1mskpressad citronsaft
- 200gchèvre
- ½baguette
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°C. Rosta valnötterna i en het stekpanna och hacka grovt.
2. Ansa och skär rabarber och stjälkselleri i tunna skivor. Lägg i en ugnfast form, klicka över smör och ringla över honung och citronsaft. Låt gå i ugnen i cirka 7-8 minuter tills det mjuknat.
3. Skär baguetten i 1/2-cm tunna skivor. Skär getosten i skivor och lägg en bit ost på varje brödskiva. Gratinera bröden i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått fin färg.
4. Fördela ostbröden på fyra assietter, toppa med den ugnsbakade rabarber- och selleriblandningen och valnötterna. Salta och peppra.