Getostpaj med grillad paprika

Getostpaj med grillad paprika

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 2 1/2dl
    vetemjöl
  • 1dl
    grahamsmjöl
  • 75g
    smör
  • 1krm
    salt
  • 1/2dl
    olja från paprikaburken

<b>Fyllning:</b>

  • 1knippa(or)
    salladslök
  • 2msk
    olja från paprikaburken
  • 1burk(ar)
    grillad paprika
  • 7skiva(or)
    getost
  • 2dl
    mjölk
  • 2st
    ägg
  • 3krm
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar

<b>Tillbehör:</b>

  • sallad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Pajdeg: Kör mjöl, smör och salt i matberedare eller använd fingertopparna tills smöret är finfördelat. Tilsätt oljan och rör snabbt ihop till en deg.

3. Tryck ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter). Ställ formen kallt.

4. Skiva löken tunt och fräs i 2 msk olja från paprikaburken. Skär paprikan i strimlor och tillsätt den. Fördela blandningen i pajskalet. Lägg på ostskivorna.

5. Vispa samman mjälk. ägg, salt och peppar. Häll blandningen vid sidan om osten.

6. Grädda på nedersta falsen ca 25 min tills äggsmeten stannat.

Dela det här receptet med dina vänner!