Getostbakelse med rökt kött

Publicerat:
2015-09-02Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 1stgelatinblad
- 175ggetost av chèvretyp
- ½dlstandardmjölk
Dressing
- 1mskbalsamvinäger
- ½mskhonung
- 3mskolivolja
- 2krmsalt
- 1krmnymald svartpeppar
Tillbehör
- gräs- eller salladslök, finstrimlad
- blandad sallad
- rökt kött
Så lagar du
1. Getostimbal: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
2. Skär bort hårda kanter från osten. Ta upp och krama ur gelatinbladet. Smält gelatinbladet i en liten kastrull tillsammans med hälften av mjölken.
3. Kör osten och resten av mjölken till en kräm i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt det smälta gelatinet och se till att det blir väl blandat.
4. Klä mycket mycket små formar med plastfolie eller vattenskölj dem. Du kan också klä en mycket liten form, typ plastburk med plastfolie och häll i ostmassan. Ställ i kyl cirka 3 timmar eller längre.
5. Blanda dressingen.
6. Stjälp ur dem ur formarna. Lossa plastfolien. Skär den stora i bitar.
7. Strö över lite gräslök på timbalerna och servera med rökt kött och sallad lätt fuktad med dressingen.