Getosttoast med rödbetor och valnötter

Ingredienser
8 - 10portioner
- 8skiva(or)lant- eller surdegsbröd
- 16små rödbetor
- 1paketsvensk getost
- 2mskvalnötter
- rapsolja
- flingsalt
- persilja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj rödbetorna. Låt koka i 20 minuter med rikligt saltat vatten.
3. Skär lantbrödet i åtta lagom tjocka skivor. Ringla över rejält med rapsolja. Strö på flingsalt. Lägg skivorna på galler och rosta i ugnen tills de fått färg.
5. Skölj de kokta rödbetorna i kallt vatten. Gnid bort skalet med papper för att undvika färg på fingrarna. Lägg smörpapper på en skärbräda för att skydda den. Klyfta rödbetorna. Se till att skära bort "toppen" - den smakar jord.
5. Hacka valnötterna grovt. Skär getosten i tunna skivor.
6. Lägg rödbetor och getost på brödskivorna. Toppa med valnötter. Ringla över rapsolja. Ställ tillbaks brödet i ugnen på grill eller övervärme på 200-225 grader tills osten smält.
7. Servera mackorna toppade med finhackad persilja.
Tips!
- Receptet blir också gott som sallad, om du utesluter brödet.
- Valnötter kan ersättas med hasselnötter eller uteslutas.