Getosttoast med rödbetor och valnötter

Getosttoast med rödbetor och valnötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 8skiva(or)
    lant- eller surdegsbröd
  • 16
    små rödbetor
  • 1paket
    svensk getost
  • 2msk
    valnötter
  • rapsolja
  • flingsalt
  • persilja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj rödbetorna. Låt koka i 20 minuter med rikligt saltat vatten.

3. Skär lantbrödet i åtta lagom tjocka skivor. Ringla över rejält med rapsolja. Strö på flingsalt. Lägg skivorna på galler och rosta i ugnen tills de fått färg.

5. Skölj de kokta rödbetorna i kallt vatten. Gnid bort skalet med papper för att undvika färg på fingrarna. Lägg smörpapper på en skärbräda för att skydda den. Klyfta rödbetorna. Se till att skära bort "toppen" - den smakar jord.

5. Hacka valnötterna grovt. Skär getosten i tunna skivor.

6. Lägg rödbetor och getost på brödskivorna. Toppa med valnötter. Ringla över rapsolja. Ställ tillbaks brödet i ugnen på grill eller övervärme på 200-225 grader tills osten smält.

7. Servera mackorna toppade med finhackad persilja.

Tips!

- Receptet blir också gott som sallad, om du utesluter brödet.

- Valnötter kan ersättas med hasselnötter eller uteslutas.

Dela det här receptet med dina vänner!