Gino

Gino.

Publicerat:

Tillagningstid:

En efterrätt som blivit en klassiker efter att den skapades av Niklas Ericson på en restaurang i Stockholm. Originalet var med kiwi, banan och jordgubbar. Här är en annan variant.

Ingredienser

4portioner

  • 125g
    fryst mango
  • 125g
    frysta hallon
  • 2st
    apelsiner
  • 75-100 g
    vit choklad
  • ½liter
    vaniljglass

Så lagar du

1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Häll upp den frysta frukten på ett fat så att den börjar tina.

2. Skär bort skalet från apelsinen och skär i skivor och sedan i bitar. Blanda med den frysta frukten på ett ugnsfat eller portionsformar.

3. Hacka chokladen fint. Hit kan du förbereda.

4. Strö chokladen över frukten. Gratinera högt upp i ugnen några minuter tills chokladen fått fin färg. Passa noga! Vit choklad bränns lätt.

5. Servera med en klick vaniljglass.

Tips

Det här receptet gjordes ursprungligen med en 250 g hallon- och mangomix. Du kan ta lite mer eller mindre av mango och hallon om du tycker att 125 g är ett vanskligt mått.

Dela det här receptet med dina vänner!