Gino's Panforte

Publicerat:
2020-05-26Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- olja för att smörja formen
- 310gmörk choklad (40%)
- 4stora äggvitor
- 4msklönnsirap
- 225gmalen mandel
- 75blancherade hasselnötter
- 75gvalnötter
- 70ghela, blancherade mandlar
- 75gkanderat apelsinskal, grovhackat
- 4mskapelsinlikör
- ½tskkanel, malen
- 1/4tsknejlika, malen
- 1/4tskmuskot, malen
- ½tsksvartpeppar, malen
- florsocker till garnering
Så lagar du
1. Smörj en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter, med olja.
2. Bryt ner chokladen i en stor värmetålig skål och lägg skålen över en kastrull med sjudande vatten. Skålens bas bör inte röra vid vattnet. Låt precis smälta. Ta bort pannan från värmen, rör om och låt chokladen svalna något.
3. Lägg äggvitorna i en annan stor skål och vispa med en ballongvisp tills det är skummigt - sluta innan det bildar styva toppar. Häll i lönnsirap och vispa igen.
4. Använd en metallsked eller flexibel spatel och vänd försiktigt i de malda mandlarna för att bilda en pasta, sedan återstående nötter, det kanderade skalet, apelsinlikör och kryddor. Vänd slutligen ner den smälta chokladen.
5. Häll blandningen i formen, täck med plastfilm och kyl i minst 3 timmar eller tills kakan satt sig.
6. Vänd upp på ett serveringsfat, ta bort plastfilmen och pudra med florsocker.