Ginos inbakade oxfilé - filetto in camicia

Publicerat:
2020-06-09Ingredienser
4 - 6portioner
- ca 1kgoxfilé
- olivolja
- 10skiva(or)parmaskinka
- 1burk(ar)röd pesto
- 1paketsmördeg
- 1äggula till pensling
Sås
- olivolja
- 2rödlökar, skivade
- salt
- 3kvist(ar)rosmarin
- 2tskflytande honung
- 2-3mskbalsamicovinäger
- 3-4dlrött vin
- ca 7dlkycklingbuljong
- 1½dlamarenakörsbär eller körsbärssylt
Så lagar du
1. Packa in oxfilén i plastfolie och låt ligga i kyl över natten.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttet 1 en minut per sida så att köttets porer stängs. Låt svalna.
3. Lägg ut parmaskinka på en stor bit plastfolie och bred på rejält med röd pesto.
4. Rulla plastfolien med pesto och skinka runt den avsvalnade oxfilén. Ställ tillbaka i kylen i 45 minuter.
5. Kavla ut smördegen. Ta ut köttet ur plasten och rulla in det i smördegen. Pensla med äggula. Rulla återigen in i plastfilm och kyl i en timme.
6. Gör såsen.
7. Ta ut köttet ur kylen och lägg över i en ugnsform. Snitta några skåror i smördegen, pensla med ägg och salta och peppra.
8. Tillred i 30 minuter för "medium rare" och 10 minuter längre för "medium" på 175-200 grader beroende på din ugn.
9. Låt vila en stund och skär sedan upp i tjocka skivor.
10. Servera med såsen och rostade grönsaker.
Sås
1. Hetta upp olivolja, stek rödlök, rosmarin och flytande honung. Salta efter smak.
2. Tillsätt rött vin och koka på låg temperatur i ca 15 minuter.
3. Tillsätt balsamicovinäger och kycklingbuljong. Låt småkoka i 20 minuter.
4. Sila av vätskan med hjälp av en stor sil. Pressa ur det sista med baksidan av en träslev.
5. Häll tillbaka vätskan i grytan och tillsätt körsbär.