Ginos inbakade oxfilé - filetto in camicia

Ginos inbakade oxfilé - filetto in camicia.

Publicerat:

Filetto in camicia betyder filé i skjorta på italienska. I det här receptet rullas smördegen runt oxfilén, som en skjorta.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 1kg
    oxfilé
  • olivolja
  • 10skiva(or)
    parmaskinka
  • 1burk(ar)
    röd pesto
  • 1paket
    smördeg
  • 1
    äggula till pensling

Sås

  • olivolja
  • 2
    rödlökar, skivade
  • salt
  • 3kvist(ar)
    rosmarin
  • 2tsk
    flytande honung
  • 2-3msk
    balsamicovinäger
  • 3-4dl
    rött vin
  • ca 7dl
    kycklingbuljong
  • dl
    amarenakörsbär eller körsbärssylt

Så lagar du

1. Packa in oxfilén i plastfolie och låt ligga i kyl över natten.

2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttet 1 en minut per sida så att köttets porer stängs. Låt svalna.

3. Lägg ut parmaskinka på en stor bit plastfolie och bred på rejält med röd pesto.

4. Rulla plastfolien med pesto och skinka runt den avsvalnade oxfilén. Ställ tillbaka i kylen i 45 minuter.

5. Kavla ut smördegen. Ta ut köttet ur plasten och rulla in det i smördegen. Pensla med äggula. Rulla återigen in i plastfilm och kyl i en timme.

6. Gör såsen.

7. Ta ut köttet ur kylen och lägg över i en ugnsform. Snitta några skåror i smördegen, pensla med ägg och salta och peppra.

8. Tillred i 30 minuter för "medium rare" och 10 minuter längre för "medium" på 175-200 grader beroende på din ugn.

9. Låt vila en stund och skär sedan upp i tjocka skivor.

10. Servera med såsen och rostade grönsaker.

Sås

1. Hetta upp olivolja, stek rödlök, rosmarin och flytande honung. Salta efter smak.

2. Tillsätt rött vin och koka på låg temperatur i ca 15 minuter.

3. Tillsätt balsamicovinäger och kycklingbuljong. Låt småkoka i 20 minuter.

4. Sila av vätskan med hjälp av en stor sil. Pressa ur det sista med baksidan av en träslev.

5. Häll tillbaka vätskan i grytan och tillsätt körsbär.

Dela det här receptet med dina vänner!