Ginos marinerade kött med bönröra

Publicerat:
2020-06-09Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Recepten från Ginos BBQ på stranden.
Ingredienser
4 - 8portioner
Bönor
- 1rödlök, skivad
- 800gborlottibönor
- efter smakchilipulver
- efter smakpaprikapulver
- ca 2dlrött vin
- färsk oregano
Italiensk marinad
- ca 3mskolivolja
- ca 3mskbalsamicovinäger
- ca 3mskrött vin
- 1mskflytande honung
- paprikapulver, chili och salt
- lite whisky
Kött
- välj det kött eller annat protein som du gillar
Så lagar du
Bönor
1. Stek rödlöken i olivolja tills den mjuknat.
2. Tilsätt de övriga ingredienserna och låt stå på svag värme. Bönorna är redan tillagade så de ska bara värmas upp.
Köttet
1. Lägg upp ditt protein på ett stort fat, beroende på hur mycket kött/protein du har kan du göra mer eller mindre marinad.
2. Häll olivolja, rött vin, balsamico, honung och kryddor över köttet och rör runt med händerna tills allt är blandat.
3. Marinera i 30 minuter till 4 timmar.
4. Grilla i ca 10 minuter och servera tillsammans med grillade grönsaker och bönor. Det går också bra att steka i stekpanna.
Tips
Rör inte runt köttet så mycket på grillen, då rinner all köttsaft ut och det blir torrt.