Glace au four med fluff!
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 200gitalienska skorpor (gärna med mandel)
- 100gsmör
- 1paketvaniljglass a´en halv liter
- 200gfrysta marshmallow fluff, 213g
- 200gphiadelphiaost
- kanderade violer eller annat kul "tjafs" att garnera med.
Så lagar du
Sätt ugnen på 250 grader. Krossa skorporna i en mortel. Smält smöret och häll det över skorporna. Fördela skorpsmulorna i 4 stora ugnssäkra glas.
Skär glassen i 4 bitar och lägg bitarna i glasen. Täck med frysta björnbär. Blanda försiktigt fluff med philiadelphiaost. Toppa glasen med fluffet. Ställ in glasen i ugnen och gratinera tills fluffet får färg, ca 5 minuter. Strö på kanderade violer. Servera genast.
Marshmallow fluff är ett amerikanskt livsmedel som består av äggvita och socker. Blandat med philidelphiaost smakar det mums. Fråga din livsmedelshandlare efter marshmallowfluff, de brukar ha det hemma.
Receptet är hämtat ur:
"Syndigt gott" av Kristina Eriksson och Anna Clarén.