Glace au four med fluff!

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    italienska skorpor (gärna med mandel)
  • 100g
    smör
  • 1paket
    vaniljglass a´en halv liter
  • 200g
    frysta marshmallow fluff, 213g
  • 200g
    phiadelphiaost
  • kanderade violer eller annat kul "tjafs" att garnera med.

Så lagar du

Sätt ugnen på 250 grader. Krossa skorporna i en mortel. Smält smöret och häll det över skorporna. Fördela skorpsmulorna i 4 stora ugnssäkra glas.

Skär glassen i 4 bitar och lägg bitarna i glasen. Täck med frysta björnbär. Blanda försiktigt fluff med philiadelphiaost. Toppa glasen med fluffet. Ställ in glasen i ugnen och gratinera tills fluffet får färg, ca 5 minuter. Strö på kanderade violer. Servera genast.

Marshmallow fluff är ett amerikanskt livsmedel som består av äggvita och socker. Blandat med philidelphiaost smakar det mums. Fråga din livsmedelshandlare efter marshmallowfluff, de brukar ha det hemma.

Receptet är hämtat ur:

"Syndigt gott" av Kristina Eriksson och Anna Clarén.

Dela det här receptet med dina vänner!