Glace au four med vaniljkokta hjortron

Citron, ägg, smör, mjöl, vanilj, vaniljstång

Publicerat:

Tillagningstid:

Vaniljglass, maräng och hjortron i en utmärkt dessert.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    vaniljglass
  • valfritt kex eller sockerkaka till botten

Maräng

  • 3st
    äggvitor
  • 2dl
    strösocker
  • 1nypa(or)
    salt

Vaniljkokta hjortron

  • 250g
    hjortron
  • 1st
    vaniljstång
  • 3dl
    strösocker
  • ½dl
    vatten

Så lagar du

1. Vispa äggvitan med saltet tills att vitan blir fast, häll sedan ner lite av sockret efter hand.

2. Vispa tills att du kan vända upp och ner på bunken utan att marängen faller ur.

3. Dela vaniljen längs med, koka den tillsammans med sockret och vattnet.

4. Lägg i hjortronen låt koka med någon minut.

Dela det här receptet med dina vänner!