Glöggmarinerad frukt under nötmarängtäcke

Publicerat:
2015-12-15Tillagningstid:
Säsongens goda frukt får extra smak av glögg och gratineras sedan med en härlig nötmaräng på toppen. Frukten läggs att dra i vätskan någon timme i förväg.
Ingredienser
6portioner
Marinerad frukt
- 3stsvenska äpplen
- 3stsharonfrukter (persimon)
- 1dlglögg med eller utan alkohol
Marängtäcke
- 50ghasselnötter
- 3stäggvitor
- 5mskströsocker
Så lagar du
1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela dem och sharonfrukten i tärningar. Lägg bitarna att dra i glöggen någon timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Kör nötterna i matberedare tills det mesta är finfördelat, det gör inget om det finns en del större bitar.
3. Vispa äggvitorna till fast skum, vispa i sockret lite i taget och vänd till sist ner nötterna.
4. Sila bort glöggen och fördela frukten i smorda portionsformar på minst 1 dl. Täck med marängsmet och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills marängen stelnat och fått lite yta. Låt svalna lite grann före servering.