Glutenfria saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna

Publicerat:
2019-12-04Tillagningstid:
Här är glutenfri variant av saffran- och vaniljhjärtan.
Ingredienser
40portioner
Smuldeg
- 500gsmör
- 1½literglutenfri mjölmix
- 4dlströsocker
- 1mskbakpulver
- 4mskvaniljsocker
Fyllning
- 1 kuvretsaffran, ½ g
- 2dlkesella
- 4ägg
- 5dlcrème fraiche
- 3dlströsocker
- 1mskvaniljsocker
Vaniljsocker
- florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kesella och saffran.
2. Blanda samtliga ingredienser till smuldeg (bunke, matberedare med kniven eller assistent, dock rymdes bara hälften i min matberedare så jag körde 2 ggr)
3. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
4. Lägg bakpapper i en långpanna ca 30×40 cm. Tryck ut hälften av smuldegen till en jämn botten.
5. Häll på fyllningen, strö på resterande smuldeg.
6. Grädda 30 minuter mitt i ugnen eller tills kakan är genomgräddad. Fyllningen kommer vara lite dallrig, men ska inte vara ”ogräddad”.
7. Låt svalna, pudra på florsocker och skär i rutor. Kakan är enklast att skära om den stått i kylen ett tag. Det är en stor kaka, därav mängderna.