Glutenfria blåbärsmuffins med kanel och kardemumma

Publicerat:
2020-04-20Här kommer en glutenfri variant av blåbärsmuffins.
Ingredienser
6portioner
- 2ägg
- ¾dlsirap, ljus
- 1dlmatolja
- 2tskvaniljpulver
- 1citron, det gula av skalet
- 2dlmandelmjöl
- 2dlhavremjöl
- 1tskkardemumma, mortlad
- 1tskkanel
- 1tskbakpulver
- 1dlblåbär, frysta
Till garnering
- 1dlmandel, flagad
- florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme, 160 varmluft.
2. Vispa ihop ägg, sirap, olja, vanilj och citron. Tillsätt mandelmjöl, havremjöl, kardemumma, kanel och bakpulver. Blanda väl. Häll upp hälften av smeten i formarna, strö på blåbär och täck med resterande smet.
3. Strö på mandel. Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter. Passa dem mot slutet så att de fortfarande är saftiga inuti.
4. Låt svalna, pudra med florsocker. Går bra att frysa!