Gnocchi med fyllda paprikor och rå tomatsås

Publicerat:
2019-04-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Gnocchi
- 2kokta potatisar, stora
- 3-4dlvetemjöl
- 2ägg
- 1tsksalt
- olivolja
Fylld paprika
- 4avlånga paprikor
- ca 100gricotta
- ca 100gmozzarella
- 4skiva(or)vitt surdegbröd utan kanter
- 6sardeller
- 2tskfärsk timjan, hackad
- 1dlbladpersilja, hackad
- ½röd chili, hackad
- 1ägg
- vetemjöl
- olivolja
- salt och peppar
Rå tomatsås
- ca 500gtomater i olika färger
- 2klyfta(or)vitlök
- ½citron, saften
- ca 3mskolivolja
- 1nypa(or)flingsalt
- nymald svartpeppar
- Till garnering: färsk basilika och riven parmesan
Så lagar du
Gnocchi
1. Skala potatisen, riv den fint och blanda samman med vetemjöl, ägg och salt till en deg. Om degen är väldigt lös så tillsätt mer mjöl.
2. Rulla ut till ca 3 cm stocka längder och skär i ca 3 cm breda bitar.
3. Koka i saltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 3 minuter, och låt de sedan rinna av och svalna.
4. Stek gnocchin i olivolja tills de är gyllene.
Fylld paprika
1. Skär änden av paprikorna och skaka ur kärnorna.
2. Lägg ricotta och mozarella i en skål. Tärna brödet och sardellerna fint och blanda samman med osten och alla kryddor. Smaka av med salt och peppar.
3. Fyll paprikorna med blandningen och doppa änden där fyllningen tittar ut i uppvispat ägg och sedan i vetemjöl om vartannat ett par tre gånger.
4. Stek paprikorna i olivolja tills de är gyllene.
Rå tomatsås
1. Skär tomaterna i mindre bitar ca 3 cm stora. Hacka vitlöken fint.
2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken. Fräs några sekunder men låt inte vitlöken få färg.
3. Lägg i tomaterna, salta, peppra och pressa i citronen. Vänd hastigt samman allt i ca 10 sekunder och häll sedan upp allt i en skål.
4. Dekorera med basilika och riven färsk parmesan.