Gnocchi med svamp och ärtcrème

Publicerat:
2016-01-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1påse(ar)färsk gnocchi à 500 g
- 400gskogschampinjoner
- 2mskolivolja
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 1dlvitt vin
- 1msksmör
- 2dlfärskriven parmesanost
- 1knippa(or)bladpersilja
- 70gfärsk babyspenat
- salt och peppar
Ärtkräm
- 250ggröna ärter
- 1tskcitronsaft
- 1stpressad vitlöksklyfta
- 2mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skiva svampen, finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i löken och låt den fräsa i ett par minuter utan den tar färg. Tillsätt smöret och svampen och bryn den gyllenbrun. Tillsätt till sist vin och och låt alltsammans sjuda i ett par minuter. Blanda ned finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.
2. Ärtcrème: Tina ärterna. Mixa ärter, vitlök, olja och citron till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka gnocchin enligt anvisningar på paketet. Låt rinna av och blanda med svampfräset och strö över parmesanosten. Servera med färsk bladspenat och ärtkräm.
Dryckestips
Tahbilk Rousanne Marsanne Viognier, Australien
Nr 6814, 99 kronor
Borgogno Langhe Rosso, Italien
Nr 70384, 99 kronor
Alkoholfritt
Rawson´s Retreat Semillon Chardonnay, Australien
Nr 1911, 55 kronor