Gnocchi med svamp och ärtcrème

Gnocchi med svamp och ärtcrème

Publicerat:

Tillagningstid:

Grönt är verkligen skönt. Vitlök, persilja och svamp är en vinnande kombination. Gnocchin kan bytas ut mot färsk pasta.

Ingredienser

4portioner

  • 1påse(ar)
    färsk gnocchi à 500 g
  • 400g
    skogschampinjoner
  • 2msk
    olivolja
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    vitt vin
  • 1msk
    smör
  • 2dl
    färskriven parmesanost
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 70g
    färsk babyspenat
  • salt och peppar

Ärtkräm

  • 250g
    gröna ärter
  • 1tsk
    citronsaft
  • 1st
    pressad vitlöksklyfta
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skiva svampen, finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i löken och låt den fräsa i ett par minuter utan den tar färg. Tillsätt smöret och svampen och bryn den gyllenbrun. Tillsätt till sist vin och och låt alltsammans sjuda i ett par minuter. Blanda ned finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.

2. Ärtcrème: Tina ärterna. Mixa ärter, vitlök, olja och citron till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka gnocchin enligt anvisningar på paketet. Låt rinna av och blanda med svampfräset och strö över parmesanosten. Servera med färsk bladspenat och ärtkräm.

 

Dryckestips

Tahbilk Rousanne Marsanne Viognier, Australien
Nr 6814, 99 kronor

Borgogno Langhe Rosso, Italien
Nr 70384, 99 kronor

Alkoholfritt
Rawson´s Retreat Semillon Chardonnay, Australien
Nr 1911, 55 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!