Gnocchigratäng alla Sorrentina

Publicerat:
2018-04-04Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500ggnocchi
- 1gul lök
- 1mskolivolja
- 1msksmör
- 1burk(ar)körsbärstomater eller ½ kg färska tomater på kvist
- salt och peppar
- 50gparmesanost
- 250 gmozzarella
- 2msksalt till kokvattnet
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Sätt på en pastakastrull med cirka 4 liter vatten och låt vattnet koka upp. Lägg i 2 matskedar salt och lägg försiktigt i 10–15 gnocchi i taget.
3. Låt gnocchin koka tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev vartefter de flyter upp och lägg över dem i en uppläggningsskål.
4. Hacka löken fint och stek i lika delar smör och olivolja tills den mjuknat. Häll på tomater. Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 – 15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker. Mixa såsen med en stavmixer så den är helt slät.
5. Blanda gnocchi och tomatsås med riven parmesan och lägg upp i en ugnsfast form. Strö extra parmesan på toppen och bryt mozzarella i mindre bitar och strö över gratängen.
6. Grädda i cirka 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.