Gnocchisallad med grillad sparris, parmesan och rostade nötter

Gnocchisallad med grillad sparris, parmesan och rostade nötter

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1påse(ar)
    färsk gnocchi (ca 500 g)
  • 1knippa(or)
    grön sparris
  • 25g
    parmesan
  • 100g
    rostade hasselnötter
  • 1knippa(or)
    ruccola
  • salt och svartpeppar
  • 1/2msk
    olivolja
  • rivet skal från 1 citron

Så lagar du

Pensla sparrisen med olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Grilla sparrisen över fin glöd i 3-5 minuter eller tills den känns mjuk med lite tuggmotstånd. Vänd på den under tiden så den får fin färg runt om. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 minuter eller tills pastan flyter upp till ytan. Häll av vattnet och blanda den nykokta gnocchin med olivolja och rivet citronskal. Skär eventuellt sparrisen i mindre bitar och vänd ner i gnocchin tillsammans med hackade hasselnötter, hyvlad eller riven parmesan och ruccola.

Dela det här receptet med dina vänner!