Gnocchisallad med grillad sparris, parmesan och rostade nötter

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1påse(ar)färsk gnocchi (ca 500 g)
- 1knippa(or)grön sparris
- 25gparmesan
- 100grostade hasselnötter
- 1knippa(or)ruccola
- salt och svartpeppar
- 1/2mskolivolja
- rivet skal från 1 citron
Så lagar du
Pensla sparrisen med olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Grilla sparrisen över fin glöd i 3-5 minuter eller tills den känns mjuk med lite tuggmotstånd. Vänd på den under tiden så den får fin färg runt om. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 minuter eller tills pastan flyter upp till ytan. Häll av vattnet och blanda den nykokta gnocchin med olivolja och rivet citronskal. Skär eventuellt sparrisen i mindre bitar och vänd ner i gnocchin tillsammans med hackade hasselnötter, hyvlad eller riven parmesan och ruccola.