Görans apelsinkyckling
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1hel kyckling
- smör
- soja
- salt & peppar
- rosépeppar
- 1-2stapelsiner
- buljong eller fond
- kardemumma
- kanel
Så lagar du
Ta en kyckling, gärna svensk färsk. Gör en blandning av smör/ margarin, soja, salt, peppar, gärna också rosépeppar.
Tvätta och rensa kycklingen på vanligt sätt, fyll med saftiga apelsinklyftor, knyt ihop. Pensla på blandningen, stek i ugn 1,5 tim på ca 175 grader.
Gör en sås på vanligt sätt av skyn och lite buljong eller fond. Blanda in kardemumma och kanel, det är det som sätter finess på smaken.
Servera med ris, potatis eller pasta, garnera med röda och gröna grönsaker och ett par strå gräslök på tvären.
Göran Torkildsson
(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)