Gorgonzolamousse på päron med kanderade valnötter

Päron på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Ost och dessert i ett, sött, salt och knaprigt.

Ingredienser

4portioner

Päron

  • 2st
    päron
  • 4dl
    vatten
  • 1 ½dl
    socker
  • saft från en citron

Ostkräm

  • 100g
    gorgonzola
  • 50g
    mascarpone

Nötter

  • 50g
    valnötter
  • 1dl
    socker

Så lagar du

1. Skala päronen, halvera dem och kärna ur. Droppa lite citronsaft på päronhalvorna.  

2. Koka upp vatten, socker och citronsaft och låt päronhalvorna sjuda i lagen ca 5 minuter. Låt dem sedan svalna i lagen.

3. Kör gorgonzola och mascarpone till en slät smet i en matberedare. 

4. Smält socker på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt nötterna och rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Häll upp på smörpapper och låt svalna. Hacka i mindre bitar.

5. Spritsa gorgonzolakrämen på avsvalnade päronhalvorna och toppa med rostade, hackade valnötter. 

Dela det här receptet med dina vänner!