Gorgonzolamousse på päron med kanderade valnötter

Publicerat:
2016-04-22Tillagningstid:
Ost och dessert i ett, sött, salt och knaprigt.
Ingredienser
4portioner
Päron
- 2stpäron
- 4dlvatten
- 1 ½dlsocker
- saft från en citron
Ostkräm
- 100ggorgonzola
- 50gmascarpone
Nötter
- 50gvalnötter
- 1dlsocker
Så lagar du
1. Skala päronen, halvera dem och kärna ur. Droppa lite citronsaft på päronhalvorna.
2. Koka upp vatten, socker och citronsaft och låt päronhalvorna sjuda i lagen ca 5 minuter. Låt dem sedan svalna i lagen.
3. Kör gorgonzola och mascarpone till en slät smet i en matberedare.
4. Smält socker på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt nötterna och rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Häll upp på smörpapper och låt svalna. Hacka i mindre bitar.
5. Spritsa gorgonzolakrämen på avsvalnade päronhalvorna och toppa med rostade, hackade valnötter.